maandag 27 april 2009

Vlaams Kampioenschap acro C-D (03.05.2009)

Geselecteerde teams van de voorronden turnen op deze wedstrijd de finale.
De 12 beste teams per categorie nemen deel. Maar liefst 8 teams vertegenwoordigen Wild Gym op het Vlaams Kampioenschap!

08.00 uur lengtemeting
08.15 uur opwarming C-niveau (Trio Emma, Trio Ellen, Duo Anna en Duo Mirke)
08.45 uur juryvergadering
09.15 uur start wedstrijd C-niveau
12.30 uur einde wedstrijd
12.40 uur prijsuitreiking

werkvolgorde zondagvoormiddag

We verwachten iedereen van het D-niveau ten laatste om 13u15 ter plaatse.
13.30 uur opwarming D-niveau ( Trio Febe, Duo Daphne, Duo Lisse, Duo Eline)
14.00 uur juryvergadering
14.30 uur start wedstrijd D-niveau
18.45 uur einde wedstrijd
18.55 uur prijsuitreiking

werkvolgorde zondagnamiddag

Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zegt een spreekwoord! Het zou heel leuk zijn moesten we een hele supportersploeg hebben deze dag. De gymnasten van het D-niveau mogen supporteren voor het C-niveau en omgekeerd. Ook andere gymnasten en ouders hebben we er graag bij!
Tot dan!

De trainers

zondag 26 april 2009

Julie & Menno : BELGISCH KAMPIOEN !

Op 25 april 2009 behaalden Julie en Menno (Sportac Deinze) voor het eerst samen de titel van Belgisch Kampioen! Een schitterende prestatie waarmee ze bewijzen dat ze prima op schema zitten voor de World Games.

BK Acrobatische Gymnastiek: topsportteams bevestigen!
Zaterdag vonden in Puurs de Belgische kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek plaats. De drie acroteams die zich wisten te selecteren voor de World Games en dit BK als voorbereidingswedstrijd in hun programma opnamen, haalden de Belgische titels bij de senioren.

Vice-wereldkampioenen Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac Deinze - meisjes paar) hadden geen tegenstand in hun categorie maar wisten met 85.733 punten een score neer te zetten waarmee ze in Kaohsiung zeker en vast kunnen concurreren met de andere geselecteerde teams.

Het meisjestrio Maaike Croket, Eloïse Vanstaen en Corinne Van Hombeeck (Ambitious Pro Gymnastics) turnde voor het eerst sinds de partnerwissel (Soen Geirnaert werd vervangen door Eloïse Vanstaen) een volledige wedstrijd, met 85.006 punten haalden ook zij een hoopgevend resultaat voor de World Games.

Blikvangers van het BK waren ongetwijfeld het gemengd paar Julie Van Gelder en Menno Vanderghote (Wild Gym, Sportac Deinze). Ze turnden een prachtig parcours met oefeningen vol hoge moeilijkheidsdelen en een choreografie om rillingen van te krijgen. Met 86.364 punten haalde ze de hoogste score van het kampioenschap.

Julie & Menno halen goud tijdens FIAC!

Tijdens de de Flanders International Acro Cup behaalden Julie en Menno (Sportac 86°) een schitterende eerste plaats met 28.655. Deze wedstrijd zagen de 2 gymnasten als voorbereiding op het BK en de World Games, deze vinden plaats in Taiwan.
De tweede plaats was voor Amber en Nik (Art-Gym), zij maakten jammer genoeg een foutje in hun combined-oefening. De derde plaats was voor Hannes en Judy van OTM Gent.